Barbat introdus in carantina institutionalizata dupa ce nu a respectat izolarea la domiciliu, la Giurgiu

Postat la: 22.05.2020 20:59

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Giurgiu, care avea introdusă o alertă COVID cu măsura izolării la domiciliu, a fost depistat vineri de jandarmii giurgiuveni pe o şosea din municipiu, cu un atelaj hipo, el fiind preluat de o autospecială ISU şi introdus în carantină instituţionalizată contra cost, potrivit Agerpres.

"În data de 22 mai echipa de intervenţie din cadrul IJJ Giurgiu a depistat pe şoseaua Bălănoaiei din municipiul Giurgiu un atelaj hipo cu două persoane. În urma verificărilor efectuate a fost stabilit faptul că una dintre persoane avea introdusă o alertă COVID în aplicaţia DEPABD, fiind întoarsă în ţară în data de 19 mai 2020, cu măsura izolării la domiciliu. Persoana a declarat că se află în acel loc pentru a-şi recupera calul, plecat de acasă. În cauză, bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost preluat de o autospecială ISU şi introdus în carantină instituţionalizată la unul dintre centrele de carantină de pe raza municipiului, contra cost", se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Giurgiu.

În judeţul Giurgiu sunt în prezent 210 cazuri confirmate de COVID 19, 114 cazuri sunt vindecate şi externate, în carantină instituţionalizată se află 83 de persoane, iar în autoizolare la domiciliu sunt 420 de persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 44 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare şi două persoane pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.259 de persoane, dintre care 24 în ultimele 24 de ore.

Totodată, în conformitate cu Ordinul Comandantului Acţiunii, în cartierul Rudărie din localitatea Prundu este menţinută starea de carantină instituită din data de 10 mai după ce 32 de persoane din cartierul cu trei sute de locuitori au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Pe raza judeţului Giurgiu un număr de 165 de poliţişti acţionează integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID -19.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu