Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_abdqbnjcdu9jfuis3v2rc5g0e7, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Banca Centrala Europeana a fost atacata cibernetic: instituția explica ce date au ajuns pe mana hackerilor

Banca Centrala Europeana a fost atacata cibernetic: instituția explica ce date au ajuns pe mana hackerilor

Postat la: 15.08.2019 22:15

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a închis unul dintre site-uri joi, după ce acesta a fost vizat într-un atac cibernetic şi contaminat cu un program de tip malware, relatează Reuters., potrivit News.ro.

Banca precizează că nu au fost afectate date sensibile de piaţă şi nici sisteme interne.

Însă adrese de e-mail, nume şi titluri ale unor abonaţi ai buletinului său informativ Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD) ar putea să fi fost furate, precizează BCE.

BIRD este un site de web pe care BCE îl foloseşte pentru a ajuta băncile să se conformeze normelor internaţionale de raportare financiară.

Acest site a fost închis ”până la noi ordine”, precizează BCE, adăugând că atacul a fost descoperit în cursul unor operaţiuni de mentenanţă periodică.

Citește și: ANALIZĂ - PSD are 44,3% din mandate în Parlament, înaintea sesiunii extraordinare. Majoritatea guvernamentală atârnă de un fir de ață .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu