Badalau: Pandele s-a grabit puțin cu declarația. Bugetul pentru UAT va fi echilibrat

Postat la: 07.12.2017 13:24

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, consideră că primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, s-a grăbit atunci când a criticat bugetul alocat unităților administrativ-teritoriale (UAT) pentru că acesta va fi echilibrat, "problema" fiind rezolvată.

3f57165c-1b2a-43cb-a68a-64efeb449ce3

"Bugetul va fi trimis la Bpr (Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului — n.r.) și va fi echilibrat pentru UAT (unitățile administrativ-teritoriale — n.r.). Domnul Florin Pandele s-a grăbit puțin, pentru că noi, în momentul în care dădea acea declarație, tocmai studiam și rezolvam această problemă. De aceea, nu cred că acum este supărat sau își mai menține acel apel pentru că lucrurile s-au rezolvat", a afirmat Bădălău, joi, la Parlament.

El a spus că "nu a făcut o consultare (cu primarii — n.r.), dar cu siguranță aceștia vor fi mulțumiți".

Bădălău a afirmat că așteaptă să vină bugetul la Parlament și Birourile permanente reunite să îl repartizeze comisiilor de specialitate.

Referitor la depășirea deficitului de 3%, Bădălău a declarat: "Îngrijorări au fost și pentru acest an și am închis sub 3%. Acest buget este construit pentru a fi închis în 2018 sub 3%, așa cum impune UE, și noi ne-am dat angajamentul. Acest buget a fost creat cu o creștere de 5%, nu s-a forțat. Sperăm ca anul viitor să avem o creștere mult mai mare și sunt convins că se va întâmpla lucrul acesta. Deci este un buget corect construit".

Bădălău a precizat că pentru Ministerul Transporturilor vor fi bani. "La Transporturi vom avea cofinanțări. Sunt suficienți bani și după primul trimestru vom vedea cum evoluează cheltuielile și cu siguranță dânsul (ministrul de resort — n.r.) va avea bani dacă va avea de cofinanțat proiecte", a adăugat Bădălău.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu