Avram Iancu a devenit primul om care a strabatut fluviul de la izvoare pana la varsarea in Marea Neagra fara obiecte ajutatoare

Postat la: 16.09.2017 18:09

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani, a terminat, în adupă-amiază, la Sulina, cursa de 2.860 de kilometri de înot pe Dunăre, devenind astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără obiecte ajutătoare, informează Agerpres.ro. 
 
Sportivul din Petroşani, bibliotecar de profesie, şi-a propus să facă această cursă după ce a recitit romanul ''Pilotul de pe Dunăre'', de Jules Verne. El a plecat pe data de 20 iunie din Donaueschingen, Germania, şi şi-a impus să înoate 50 de kilometri pe zi fără materiale ajutătoare şi de protecţie. În paralel, a dorit să-i încurajeze pe tineri să citească.
 

''Îmi doresc ca generaţia tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie va avea posibilitatea ca în paralel să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor'', scria pe blogul său Avram Iancu, înainte de a pleca în cursă.
 

Sursa: Agerpres.ro

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu