Aviz favorabil pentru proiectul de buget al Consiliului de Monitorizare a Implementarii Conventiei ONU

Postat la: 11.02.2019 19:24

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU privind persoanele cu dizabilităţi a fost avizat favorabil luni, cu majoritate de voturi, de comisiile de specialitate reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor potrivit Agerpres.


Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei ONU are prevăzute în proiect credite bugetare de 4,488 milioane lei, cu 111% mai mari faţă de cele de anul trecut. Cheltuielile de personal sunt stabilite la 2,738 milioane lei (plus 107,9%), iar cheltuielile cu bunuri şi servicii la 1,5 milioane lei (plus 117,39%).

Consiliul este finanţat integral de la bugetul de stat.

Consiliul de Monitorizare a Implementării Convenţiei este autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, care a fost înfiinţat conform prevederilor Legii nr. 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi are ca scop principal monitorizarea instituţiilor de tip rezidenţial publice sau private, destinate să servească persoanele cu dizabilităţi, precum şi spitale/secţii de psihiatrie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu