Autoritatile au prins un grup de 42 de migranti irakieni care voiau sa treaca frontiera spre Ungaria prin camp

Postat la: 07.12.2017 18:15

Un grup format din 42 de migranţi proveniţi din Irak, toţi solicitanţi de azil în România, jumătate fiind copii, a fost prins la frontiera cu Ungaria, în judeţul Arad, înainte de a trece graniţa ilegal prin câmp. Poliţiştii de frontieră arădeni au organizat, în noaptea de miercuri spre joi, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale împreună cu autorităţile de frontieră ungare, descoperind un grup de migranţi care se deplasau pe jos pe câmp, spre ţara vecină.

Străinii au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări, stabilindu-se că este vorba despre 42 de irakieni. “Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din zece femei, nouă bărbaţi şi 23 de copii, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani. De asemenea, s-a mai stabilit că toţi sunt solicitanţi de azil în România şi au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

La cercetări, migranţii au declarat că au ajuns în zona localităţii de frontieră Variaşul Mic cu un microbuz condus de doi bărbaţi care i-au abandonat în mijlocul de transport. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, ancheta vizând şi identificarea eventualelor călăuze, conform news.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu