Autoritațile iraniene negociaza achiziționarea a 48 de elicoptere Airbus

Postat la: 12.08.2017 19:24

Iranul poartă negocieri cu Airbus, compania europeană constructoare de avioane, pentru achiziționarea a 48 de elicoptere pentru uz civil, a declarat sâmbătă o oficialitate iraniană, informează Reuters, care notează că autoritățile de la Teheran continuă frenezia achizițiilor de avioane occidentale după ridicarea sancțiunilor, în urmă cu un an.

3c25a167-21e4-46ba-ae82-4e081b135b24

"Ministerul Sănătății intenționează să comande 45 de elicoptere pentru servicii medicale de urgență și achiziția este negociată de Ministerul Drumurilor și Dezvoltării Urbane", a scris cotidianul iranian Financial Tribune, citându-l pe ministrul adjunct Asghar Fakhrieh-Kashan. "Și Organizația Maritimă și a Porturilor intenționează să organizeze o licitație pentru a achiziționa trei elicoptere de căutare și salvare", a adăugat el.

Airbus Helicopters, cel mai mare producător european de elicoptere, nu a fost disponibil pentru a comenta informația.

Iranul a comandat peste 200 de avioane de la ridicarea sancțiunilor internaționale împotriva țării, anul trecut, în schimbul reducerii activităților nucleare. Compania aeriană națională IranAir a comandat 100 de avioane de la Airbus, 80 de la rivala americană Boening și 20 de aparate ATR, însă punerea în aplicare a acordurilor a fost blocată din cauza incertitudinii privind finanțarea.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu