Autoritațile egiptene dispun arestarea mecanicilor trenului implicat in coliziunea din apropiere de Alexandria

Postat la: 13.08.2017 14:55

Un procuror egiptean a dispus reținerea mecanicilor trenului implicat în coliziunea fatală de vineri din orașul egiptean Alexandria, port la Marea Mediterană, soldată cu cel puțin 49 de morți și 133 de răniți, a relatat duminică agenția de presă MENA, citată de Reuters și dpa.

479b3ac0-b6ac-4fac-bb89-70a36b8c4b6a

Procurorul a solicitat ca cei doi mecanici de tren și cei doi asistenți ai acestora să fie arestați pentru 15 zile și a cerut eliberarea altor câțiva angajați ai căilor ferate, potrivit MENA. Unuia dintre mecanici i-au fost recoltate probe de sânge și de urină pentru a stabili dacă acesta consumase droguri.

Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a cerut o anchetă în acest caz.

Coliziunea s-a produs în momentul în care un tren de pasageri care venea de la Cairo la Alexandria a intrat într-un alt tren care staționa într-o gară situată în estul Alexandriei, a anunțat Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă.

Ministrul transporturilor Hesham Arafat a declarat sâmbătă că sistemul manual de schimbare a macazului a avut o contribuție decisivă în coliziune. "Indiciile inițiale arată că această coliziune poate fi atribuită faptului că schimbarea macazului se face manual, dar și lipsei dezvoltării infrastructurii de-a lungul deceniilor", a explicat Arafat pentru cotidianul oficial Al-Ahram, ediția în limba engleză.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu