Australia relaxeaza restrictiile la Melbourne dupa peste 100 de zile de carantina. Ce au voie sa faca cetațenii

Postat la: 18.10.2020 11:23

Autorităţile din Australia au anunţat duminică o uşoară relaxare a restricţiilor impuse la Melbourne, al doilea oraş cel mai populat al ţării, după reizbucnirea unui focar de COVID-19 în iunie şi peste 100 de zile de carantină, relatează EFE.

Daniel Andrews, guvernatorul statului Victoria, cu capitala la Melbourne, a explicat la o conferinţă de presă că ridicarea unor măsuri de restricţie se datorează scăderii numărului de contagieri zilnice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Începând de luni, aproximativ 5 milioane de locuitori ai oraşului nu vor mai fi obligaţi prin restricţii orare să rămână în casă şi vor putea călători la o distanţă de 25 de kilometri de locuinţele lor, printre alte măsuri de distanţare socială anulate.

"Nu facem aceşti paşi deoarece sunt populari, ci pentru că acum este mai sigur. Nu ne dorim să ne mai întoarcem la această situaţie", a spus guvernatorul Andrews, care a refuzat deocamdată să ridice toate restricţiile şi a stabilit data de 1 noiembrie pentru revizuirea măsurilor.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Numărul contagierilor cu virusul SARS-Cov-2 în Victoria, regiune care acumulează peste 65% dintre cele 27.383 de cazuri detectate în întreaga ţară de la începerea pandemiei, a continuat să scadă, în urma confirmării a doar zece cazuri în ultimele zile, după peste o sută de contagieri zilnice înregistrate în august.

Statul Victoria a înregistrat 816 de decese de COVID-19 dintr-un total de 905 de decese raportate în toată Australia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu