Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_acmn1hmpleunl48qshnl3mln20, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
ATENȚIONARE: Specialiștii cer includerea fumatorilor in randul categoriilor VULNERABILE la coronavirus

ATENȚIONARE: Specialiștii cer includerea fumatorilor in randul categoriilor VULNERABILE la coronavirus

Postat la: 26.03.2020 14:00

Vești proaste pentryu fumători. Așa cum probabil mulți din ei bănuiau, sunt mai expuși decât restul populației la infectarea cu coronavirus.Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în lista persoanelor vulnerabile în faţa coronavirusului. Fumatul sau vaping-ul reprezintă un factor de risc în cazul COVID-19, atât prin creşterea riscului de infectare, cât şi prin evoluţia spre forme severe.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

Potrivit Agenţiei Uniunii Europene pentru controlul îmbolnăvirilor, fumătorii înrăiţi ar putea fi mai afectaţi de COVID-19 decât vârstnicii.

Fumatul poate creşte riscul de infectare cu COVID-19 şi poate duce la apariţua unor forme severe.

Astfel, Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor recomandă includerea fumătorilor în categoria persoanelor vulnerabile în faţa virusului.

Într-un studiu publicat recent în British Medical Journal se arată că fumătorii necesită îngrijire la terapie intensivă sau ventilaţie artificială de trei ori mai des decât nefumătorii.

Totodată, într-un raport al Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor se arată că persoanele care s-au lăsat de fumat ar putea fi mai sensibile la coronavirus, faţă de cele care încă fumează, din cauza acţiunii unei enzime din celulele organismului lor.

În cazurile grave, la cei cu afecţiuni medicale preexistente şi cu imunitate scăzută coronavirusul afectează capacitatea pulmonară, fiind necesară ventilaţia mecanică a pacientului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu