ATENȚIE, IMAGINI TERIFIANTE Noi inregistrari cu incendiul din Clubul Colectiv: Momentele in care oamenii iau foc

Postat la: 14.06.2019 00:24

Imagini tulburătoare, care nu au mai fost difuzate până acum, de la tragedia din Colectiv, arată cum flăcările s-au extins cu o viteză uluitoare. Sunt momente înregistrate de camerele de luat vederi din club, anunță digi24.ro.

După câteva zeci de secunde de când artificiile au aprins stâlpul de lângă scenă, peste oameni au început să cadă picături incandescente, din tavan. 153 de secunde. Atât a durat vâlvătaia care a curmat viaţa a 65 de tineri şi a lăsat sechele pentru tot restul vieţii pe trupurile altor peste 160.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă .

Sunt imagini de pe patru camere de supraveghere, care au surprins tragedia din diverse unghiuri.

La început, oamenii nu s-au speriat și au privit calmi la stâlpul care se aprinsese

Prima cameră are imagini din momentul în care concertul era în plină desfășurare: totul era absolut firesc, oamenii se bucurau de trupa „Goodbye to Gravity”. Se vede stâlpul care a luat foc și ultima serie de artificii care a fost aprinsă. Din momentul în care artificiile s-au oprit, a mai durat fix șapte secunde până la momentul în care solistul Andrei Găluț - singurul supraviețuitor din trupă - spune: „Asta nu e prevăzut în program” și cere un extinctor, pentru că deja văzuse flacăra pe stâlpul din fața scenei. Stâlpul era îmbrăcat în burete. Din acel moment, se vede că oamenii încep să se îndrepte către ieșire, deși la început nu toți s-au speriat, mulți se uitau pur și simplu curioși la stâlpul care se aprinsese. Cineva a încercat chiar să arunce cu bere pentru a opri flăcările.

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

La scurt timp, deja lumea se agită și vedem că încep să cadă de sus picături incandescente. Trecuseră nici 30 de secunde. Deja flăcările - care au avut o viteză de 3,5 metri pe secundă - urcaseră pe tavan, cădeau în continuare picături incandescente, iar stâlpul era deja cuprins de flăcări.

O a doua cameră de supraveghere - amplasată în acel container prin care se făcea intrarea în clubul Colectiv - arată că oamenii deja încep să iasă, dar sunt destul de calmi, nu sunt foarte, foarte mulți. La un moment dat, se vede și unul dintre angajații clubului, unul dintre barmani, care iese în fugă și încearcă să ajungă undeva în spate, în zona garderobei. De acolo a luat un extinctor, a vrut să se întoarcă cu acest extinctor, dar oamenii ieșeau tot mai mulți și angajatul n-a mai reușit să intre în incinta clubului Colectiv.

Citește și: Victor Ponta fură om după om de la PSD! Lovitura dată azi

Deja se vede că este îmbulzeală, oamenii nu erau căzuți în container, însă sunt foarte, foarte mulți, se înghesuie, era deschisă până la un moment dat o singură ușă.

Cea de-a doua ușă nu era blocată, reușește să o deschidă un tânăr, însă valul de aer care intră în club face ca pe această ușă - care de fapt era o copertină, o draperie - să iasă pur și simplu o limbă de foc imensă. De altfel, experții o caracterizează într-unul din rapoartele făcute ca fiind ceva similar unei deflagrații. Imaginile continuă, dar sunt foarte dure, de un mare impact emoțional.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

O altă cameră de supraveghere, tot din club. Este o cameră de supraveghere amplasată undeva în spate. Se vede că unul dintre angajații barului iese disperat, în fugă, cu un extinctor în mână. Vrea să meargă către scenă, oamenii încercau să iasă tot mai mulți și tot mai repede, își dă seama acel barman că nu are ce să facă cu acel extinctor și se întoarce după un altul mai mare.

În instanță, procurorii i-au întrebat pe martori dacă au văzut angajați ai clubului care să se fi implicat, să încerce să facă ceva. Imaginile de pe camerele de supraveghere îi arată pe angajații clubului încercând să intervină: fie încercau să-i scoată pe oameni afară, fie încercau să meargă în zonele în care știau că există extinctoare, pentru a le lua de acolo și pentru a interveni.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Pe o altă cameră de supraveghere, tot din interiorul clubului, vedem oameni care coborau de undeva de sus, din zona în care se făceau reglajele de sunet. Unul dintre angajații clubului vine cu un extinctor mic, pe care nu l-a putut folosi, și-a dat seama că nu are ce să facă cu el și dintr-o cameră tehnică încearcă să ia un extinctor mai mare, însă deja fumul este foarte dens, iar imaginile se și opresc, pentru că aceste camere de supraveghere nu au mai reușit să surprindă ce s-a întâmplat în continuare.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu