Armata siriana ca nu respecta armistițiul din provincia Idlib, acuza Turcia

Postat la: 17.05.2019 22:16

Ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a declarat vineri că forțele guvernamentale siriene încalcă un acord de încetare a focului în provincia siriană Idlib, negociat cu Rusia, potrivit Euronews potrivit mediafax.

Rusia sprijină forțele loiale președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Turcia a oferit asistență unor grupări rebele de-a lungul celor opt ani de război civil în Siria, însă Ankara și Moscova au cooperat pentru încetarea conflictului în zona de nord-vest a țării. În ultimele săptămâni, însă, violențele au crescut în intensitate în Idlib.

„Regimul nu își respectă promisiunile în legătură cu încetarea focului în regiune, în ciuda faptului că există un acord în acest sens”, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar. El a adăugat că intensificarea violențelor din zonă ar putea duce la o catastrofă umanitară. „Acordul de la Soci (prin care Turcia și Rusia au agreat să inființeze o zonă tampon în Idlib, n.r.) prevede o încetare a focului și asta ne dorim”, a adăugat el.

Ministerul turc al Apărării a anunțat că un grup de lucru format din reprezentanți ai Turciei și Rusiei s-a reunit joi la Ankara pentru a discuta despre situația din Idlib.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu