Armata bulgaraa face recrutari - Intentioneaza sa angajeze in perioada 2019-2021 un numar de 800 de militari anual

Postat la: 17.04.2019 13:00

Armata bulgară intenţionează să angajeze în perioada 2019-2021 un număr de 800 de militari anual, a anunţat miercuri adjunctul Şefului de stat major al armatei bulgare, generalul-locotenent Dimităr Iliev, potrivit novinite.com.


Oficialul militar bulgar a menţionat că la finalul anului trecut numărul celor nou angajaţi în armata bulgară l-a depăşit, pentru prima dată în ultimii ani, pe cel al persoanelor care nu mai fac parte din rândul forţelor armate bulgare, însă proporţia personalului militar necalificat se ridică încă la aproximativ 20%.

Din bugetul Ministerului bulgar al Apărării pentru anul 2018 au fost alocate fonduri pentru angajarea a 1.300 de militari.

În vederea acoperirii necesarului de personal militar, Ministerul Apărării bulgar a lansat, la 7 februarie, o campanie de informare publică, care va cuprinde 29 de oraşe din Bulgaria. Campania se va încheia la data de 29 octombrie.

Numărul cererilor de angajare a crescut mai ales pentru forţele terestre, forţele navale, sistemul de comunicaţii şi informaţii şi Brigada 68 a forţelor speciale

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu