Aproape 40 de migranti au fost transportați in conditii deplorabile din Romania și au ajuns in Austria

Postat la: 17.09.2020 05:16

Peste de 40 de migranţi care au fost înghesuiţi într-un camion fără ventilaţie au supravieţuit cu greu unei călătorii din România în Austria după care au fugit pur şi simplu din autovehicul, a anunţat miercuri poliţia austriacă, relatează dpa.

Cetăţeni sirieni, irakieni şi turci, printre care şi şase copii, au reuşit să iasă din camion după ce i-au semnalat şoferului să oprească la Bruck an der Leitha, un oraş de lângă Viena, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

"Martorii au relatat că ei se temeau pentru viaţa lor şi au suferit din cauza lipsei oxigenului", a precizat poliţia într-un comunicat, adăugând că numeroase persoane au leşinat temporar în timpul călătoriei.

Poliţia a reţinut 38 de persoane după ce acestea au reuşit să iasă din camion săptămâna trecută. Migranţii au relatat că un total de 43 de persoane au urcat în camion în România, sugerând că unii dintre ei este posibil să fi evitat arestarea de către autorităţile austriece.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

Şoferul turc al camionului a fost reţinut de poliţie.

Migranţii transportaţi ilegal le-au spus anchetatorilor că mai întâi au ajuns din Turcia în România, pe diverse rute.

Citește și: Scenariu uluitor! Cum l-ar fi sabotat Klaus Iohannis pe Rareș Bogdan

Traficanţii i-au taxat pe fiecare dintre migranţi cu sume între 6.000 şi 8.000 de euro fiecare.

Cazul a adus aminte de un incident fatal din 2015, când 71 de migranţi au fost descoperiţi într-un camion abandonat pe o autostradă din apropiere de Bruck an der Leitha.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu