Apa din aparatele de cafea, infectata? Protecția consumatorilor a deschis o ancheta

Postat la: 16.03.2019 05:16

Conform unor studii, automatele de cafea regăsite pe majoritatea teritoriului României sunt branşate la recipiente care utilizează surse de apă necunoscute, nesigure, informează Mediafax.

Citește și: Înregistrările din cabina avionului prăbușit care 'îngroapă' Boeing: pilotul raporta 'probleme de menţinere a controlului' imediat după decolare

În acest sens Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) demarează o acţiune la nivel naţional ce vizează controlul celor circa 100.000 de automate de cafea care funcţionează în prezent în România.

„În momentul de faţă, pe baza specificaţiilor tehnice ale acestor aparate, acestea nu au dreptul să funcţioneze outdoor, fiind proiectate exclusiv pentru a fi folosite în interior. De asemenea, automatele de cafea pot funcţiona, în condiţii de siguranţă deplină, doar dacă sunt branşate la o reţea de apă”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Marius Pîrvu, preşedintele ANPC.

Citește și: Prețul petrolului a EXPLODAT din cauza sancțiunilor economice impuse de SUA unor țări

În urma investigaţiilor efectuate de ANPC, comercianţii trebuie să prezinte toate autorizaţiile necesare pentru ca aceste automate să poată funcţiona în continuare, în prezent acestea fiind neînregistrate şi neautorizate. ANPC vizează, de asemenea, măsuri prin care denumirile reale şi ingredientele complete ale produselor comercializate prin intermediul automatelor să fie specificate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu