Anunt important de la ANAF. Care este termenul declarativ pentru contribuabilii care nu au desfasurat activitate

Postat la: 15.02.2018 14:40

Entitățile care nu au desfășurat activitate de la constituire până la sfârșitul exercițiului financiar de raportare nu întocmesc situații financiare anuale. În termen de 60 de zile de la încheierea exercițiului financiar, persoana care are obligația gestionării entității va depune la organul fiscal o declarație pe propria răspundere. Termenul de depunere a declaraţiei este 1 martie 2018, informează ANAF. 

Declarația va cuprinde toate datele de identificare a entității: - denumirea completă (conform certificatului de înmatriculare); - adresa și numărul de telefon; - numărul de înregistrare la registrul comerțului; - codul unic de înregistrare; - capitalul social.
 
Baza legală: Ordinul 470/2018 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, precum și pentru modificarea și completarea unor reglementări contabile - Anexa 1.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu