Anunțul pe care o lume intreaga il aștepta: Cercetatorii au gasit remediul pentru o boala crunta, incurabila

Postat la: 16.08.2019 00:24

Ebola ar putea deveni foarte curând o boală „prevenibilă și tratabilă”, după ce testele pentru două medicamente au arătat o îmbunătățire semnificativă a ratelor de supraviețuire, au anunțat cercetătorii, potrivit digi24.ro.

Patru medicamente au fost testate pe pacienți din Congo, unde se înregistrează o nouă epidemie de Ebola. Peste 90% din persoanele infectate pot supraviețui dacă sunt tratate din timp cu cele mai eficiente dintre aceste patru medicamente, relatează BBC NEWS.

Medicamentele vor fi utilizate acum pentru tratarea tuturor pacienților cu Ebola din Congo, au declarat autoritățile din domeniul sanitar.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA (NIAID), care a co-sponsorizat studiul clinic, a anunțat că rezultatele sunt „vești foarte bune" pentru lupta împotriva Ebola.

Medicamentele - REGN-EB3 și mAb114 - funcționează prin atacarea virusului Ebola cu anticorpi, neutralizand impactul asupra celulelor umane.

Sunt „primele medicamente care, într-un studiu științific amplu, au arătat în mod clar o diminuare semnificativă a mortalității” pacienților bolnavi de Ebola, a declarat Anthony Fauci, director NIAID.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

REGN-EB3 și mAb114 au fost făcute folosind anticorpi recoltați de la supraviețuitorii Ebola, boală care a ucis în ultimul an peste 1.800 de pacienți din Congo.

Alte două tratamente - ZMapp și Remdesivir - au fost scoate de la teste după ce s-a dovedit că sunt mai puțin eficiente.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu