Angela Merkel: Germania si Franta vor pleda pentru elaborarea unei 'strategii industriale europene' la summitul Consiliului European

Postat la: 16.03.2019 12:56

Germania şi Franţa vor pleda pentru elaborarea unei "strategii industriale europene" la summitul Consiliului European programat săptămâna viitoare, anunţă cancelarul german, Angela Merkel, citată de site-ul agenţiei Associated Press, potrivit Mediafax.

Germania şi Franţa speră să obţină susţinerea altor ţări din cadrul Uniunii Europene pentru elaborarea unei "strategii industriale europene", a declarat Angela Merkel.

Cancelarul Germaniei a discutat despre acest proiect cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. "Încercăm să garantăm locuri de muncă pentru viitor în domenii de afaceri strategice din Europa", a precizat Angela Merkel.

Citește și: Un senator australian a fost atacat cu ouă, după ce a făcut declaraţii islamofobe în urma atacurilor teroriste din Noua Zeelandă

Printre exemplele menţionate de Angela Merkel se numără "proiecte de cercetare strategică şi inovare" de genul înfiinţării unui consorţiu pentru fabricarea de baterii auto, în scopul intrării în competiţie cu firme din Asia.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu