Anchetatorii din Noua Zeelanda investigheaza emailuri trimise de autorul atentatelor, primului ministru: Demnitarul spune ca atacurile nu puteau fi prevenite

Postat la: 16.03.2019 17:24

Bărbatul care a ucis 49 de persoane într-un atac armat la două moschei din Noua Zeelandă i-a trimis un e-mail premierului neozeelandez Jacinda Ardern şi altor politicieni cu câteva minute înainte de a intrat într-una dintre moschei, scrie The Independent, potrivit news.ro.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

În e-mail s-ar fi aflat manifestul de 87 de pagini al lui Brenton Tarrant, acolo fiind menţionate cele două moschei, el afirmând că le-a ales acum trei luni.

Biroul lui Ardern a informat că suspectul a trimis documentul într-un e-mail trimis în masă către prim-ministru, liderul opoziţiei, preşedintele Parlamentului şi către 70 de instituţii de presă.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

A fost trimis „cu câteva minute” înainte de atac.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că în e-mail nu este descris incidentul de la cele două moschei şi că atacul nu ar fi putut fi prevenit, e-mailul fiind trimis foarte târziu.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

Persoana care se ocupă cu e-mailurile premierului a trimis documentul către serviciile parlamentare de îndată ce l-a văzut, iar acestea le-au transmis mai departe poliţiei.

În document, pe care Tarrant l-a postat şi online, el denunţă imigranţii numindu-i „invadatori” şi l-a numit pe preşedintele american Donald Trump ca fiind „un simbol al noii identităţi albe şi al unui ţel comun”.

Trump a condamnat atacul ca fiind „un masacru oribil”.

Majoritatea victimelor erau migranţi sau refugiaţi din ţări precum Pakistan, India, Malaezia, Indonezia, Turcia, Somalia şi Afganistan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu