Ancheta in cazul jurnalistei asasinate in Malta, aproape de final: Trei barbați au fost inculpați. Cine sunt aceștia

Postat la: 07.12.2017 10:14

Trei bărbaţi au fost inculpaţi marţi de justiţia din Malta în ancheta privind uciderea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, pe 16 octombrie, în explozia unei bombe plasate sub maşina sa, transmit EFE şi AFP, scrie agerpres.ro


Acuzaţii, cu antecedente penale, sunt fraţii George şi Alfred Degiorgio, 55 şi 53 de ani, precum şi Vince Muscat, 55 de ani, care fac parte din grupul de zece persoane reţinute luni în legătură cu respectiva crimă, a informat publicaţia "Times of Malta".

Doliu în lumea muzicii: S-a stins din viață un mare STAR internațional - VIDEO


Cei trei s-au declarat nevinovaţi, magistraţii maltezi imputându-le de asemenea infracţiunile de posesie ilegală de arme şi de material pentru fabricarea bombelor. 

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă arestaţii au fost executanţii asasinatului sau l-au şi conceput. 

Celelalte şapte persoane arestate în acest caz ar putea fi eliberate în curând pe cauţiune, a afirmat aceeaşi publicaţie.

Ion Cristoiu, virulent după moartea Regelui Mihai: 'O legendă de tot hazul. Interviurile sunt nule. Un simbol al Victimei, al Mioriței care behăie la Istorie'


Jurnalista Daphne Caruana Galizia a fost asasinată la data de 16 octombrie, după ce acuzase constant politicieni şi alţi oficiali maltezi de corupţie în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori. 

Crima a provocat o undă de şoc în rândul opiniei publice malteze şi a atras atenţia lumii întregi asupra faptului că vendeta politică şi criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa. 

După moartea jurnalistei, copiii săi au cerut demisia premierului maltez, acuzându-l că a creat o cultură a impunităţii care a transformat ţara într-o 'insulă a mafiei'.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu