Ambasadorul SUA LAUDA Romania, la recepția rachetelor Patriot: Suntem martorii dezvoltarii in sectorul militar defensiv

Postat la: 17.09.2020 12:24

 

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a declarat joi, la ceremonia de recepţie a sistemului de rachete sol-aer Patriot, că România este primul partener din zona Mării Negre care găzduieşte sistemul Patriot, fiind martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv, conform News.ro.

”Mai bine de un secol SUA şi România au stabilit o prietenie marcată de loialitate, dar şi pentru dezvoltarea celor două naţiuni. Nu celebrăm doar livrarea unui simplu echipament militar. Suntem martorii unei noi ere in care România se poate apăra pe sine şi NATO de ameninţări. Prin premierul Ludovic Orban şi ministrul Apărării Nicolae Ciucă suntem martorii dezvoltării în sectorul militar defensiv. Renaşterea economică a României e vibrantă şi într-o evoluţie bună. România îşi consolidează rolul în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră”, a afirmat ambasadorul SUA.

El a subliniat că România este vârf de lance fiind primul partener în Marea Neagră care găzduieşte sistemul Patriot, este o parte integrantă a modernizării militare a României.

”Generaţia mea a trăit cu frica armelor balistice deasupra capului, care a fost o ameninţare cu disparţia umanităţii. Dar după terminarea Războiul Rece, ameninţările nu au dispărut. Amenintări de la Nord, Sud, Est şi Vest. Rusia şi China vor să domine Vestul şi să dezstabilizeze ordinea creată. Europa şi România trebuie să rămână puternice pe poziţii la ameninţările de securitate şi teritoriale. SUA rămâne alături de România, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi. O economie puternică duce la o capacitate mare de apărare şi o apărare puternică duce la o economie puternică. România nu are un aliat mai mare şi mai puternic decât SUA”, a afirmat Zuckerman.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu