ALERTA Zeci de romani infectați cu COVID-19 la un abator din Germania. Stare buna a sanatații, fara ingrijiri medicale (MAE)

Postat la: 22.05.2020 12:16

În continuarea informatiilor referitoare la situația de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autoritățile locale germane au comunicat că în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, printre persoanele confirmate a fi infectate cu COVID-19 se numără și 47 de cetățeni români. Pentru alți 57 de cetățeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. Suplimentar, 23 de cetățeni români angajați ai abatorului au avut rezultate negative la testare și nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Citește și: DECIZIE Înmormântările trebuie anunțate cu o zi înainte. În caz contrar, primăriile vor suporta consecințele

Autoritățile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetățenilor români infectați, astfel încât niciunul dintre aceștia nu necesită îngrijiri medicale. De asemenea, angajații abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană și alte bunuri necesare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu