Alerta. Un medicament recomandat inclusiv copiilor pentru tratarea tusei, retras de pe piata. Incredibil ce au descoperit specialistii

Postat la: 12.02.2019 10:12

Un medicament împotriva tusei pe care medicii îl recomandă inclusiv copiilor a fost retras de la vânzare, informează Digi24.ro. 

Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal.

Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.

În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.

Autorităţile franceze le-au informat pe cele europene, care vor investiga situaţia ca să formuleze un răspuns unitar pentru întregul continent.

Digi24.ro. 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu