Alerta medicala: Gripa porcina face prima victima, un barbat

Postat la: 16.01.2020 00:08

Un bărbat de 76 de ani, nevaccinat, a murit din cauza gripei porcine, la Spitalul Municipal Hunedoara. Acesta este primul deces din județ, în acest sezon, la care a fost confirmat virusul gripal AH1N1, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul în vârstă de 76 de ani, din judeţul Hunedoara, care a murit din cauza gripei avea şi alte boli și nu era vaccinat antigripal.

„Am avut raportate patru cazuri suspecte de gripă. Au fost trimise la Institutul Cantacuzino, așa este protocolul. Au venit rezultatele, pentru trei a fost infirmat diagnosticul de gripă, pentru o persoană de 76 de ani s-a confirmat gripa de tip AH1N1, acea gripă pandemică, cunoscută cu denumirea de gripă porcină. Din păcate, persoana a decedat marți, am fost anunțați de către Spitalul Municipal Hunedoara. (...) Persoana prezenta și multiple afecțiuni cronice. A fost internată în data de 8 ianuarie", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Cecilia Birău, medicul șef al DSP Hunedoara.

Citește și: Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

În ultima săptămână, în Hunedoara au fost înregistrate peste 900 de persoane cu infecţii acute respiratorii, dintre care aproximativ 300 au fost cazuri de pneumonie.

În judeţ au fost vaccinate gratuit împotriva gripei peste 30.000 de persoane, cu 4.000 mai multe ca anul trecut

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu