ALERTA in justiție - Intalnire de gradul zero la București intre SUA și UE: procurorul general al SUA și comisarul pe justitie se intalnesc in țara noastra

Postat la: 14.06.2019 20:08

Procurorul general al SUA William Barr se va afla săptămâna viitoare la Bucureşti, unde, conform agendei anunţate de Comisia Europeană, ar urma să aibă o întrevedere cu comisarul pe justiţie Vera Jourova, aflată în România pentru a participa la Reuniunea ministerială SUA - UE pe Justiţie şi Afaceri Interne, informează News.ro.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ făcută de Viorica Dăncilă: A pus un fost şef din SRI într-o funcţie-cheie

Potrivit calendarului activităţilor comisarilor europeni, marţi, 18 iunie, comisarul european Vĕra Jourová se va afla la Bucureşti, unde se va întâlni cu William Barr.

De asemenea, în 19 iunie, comisarii Dimitris Avramopoulos (Migraţie şi Afaceri Interne), Vĕra Jourová (Justiţie) şi Julian King (comisar european pentru securitate) se vor afla la Bucureşti pentru a participa la Reuniunea ministerială UE - SUA pe probleme de Justiţie şi Afaceri Interne.

Conform site-ului preşedinţiei române a Consiliului UE, în cadrul evenimentului este urmărită aprofundarea dialogului cu partenerul transatlantic pe teme de actualitate şi cu impact asupra cooperării UE – SUA, cum ar fi accesul transfrontalier la probele electronice şi diverse aspecte ale cooperării judiciare în materie penală: extrădare, asistenţa judiciară reciprocă.

Citește și: Ion Cristoiu profeţeşte: Moţiunea de cenzură trece! 'În spatele Vioricăi Dăncilă cred că e un Liviu Dragnea, dar cu epoleți'

De asemenea, în contextul mai larg al combaterii terorismului, vor fi explorate posibilităţile legislative sau non-legislative din sfera justiţiei în vederea combaterii radicalizării şi a discursului bazat pe ură.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu