ALERTA COVID-19 la CCR: judecatorii au suspendat ședința (SURSE)

Postat la: 16.09.2020 14:31

Judecătorii CCR și-au suspendat, miercuri, ședința, după ce în familia unei angajate a Curții Constituționale a fost un caz depistat pozitiv la testul de coronavirus, spun surse apropiate de CCR.

Pe ordinea de zi se aflau:

Cererea de soluţionare a unui conflict juridic dintre Senat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul General i-a deschis lui Călin Popescu-Tăriceanu un dosar de abuz în serviciu. La începutul acestui an, fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost anunţat de Parchetul General că are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ancheta fiind extinsă apoi şi pentru infracţiunea de complicitate la uzurpare de calităţi oficiale. Dosarul a fost deschis după ce parlamentarul Cristian Marciu a rămas membru al Senatului, deşi exista o decizie definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2015, prin care judecătorii au hotărât că acesta a încălcat legea incompatibilităţilor. Concret, Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat de procurori că nu a pus în aplicare, în calitate de preşedinte al Senatului, o decizie definitivă a unei instanţe de judecată.

Legea care prevede că data alegerilor parlamentare se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea datei alegerilor.

Legea care prevede că în şcoli se vor derula, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.

Curtea Constituţională a României discută, miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu modificări ale Codului penal referitoare la liberarea condiţionată.

Legea privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Legea stipulează că prin derogare de la prevederile bugetului de stat pe anul 2020, până la 31 decembrie, finanţarea cheltuielilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România se asigură din subvenţii acordate de la bugetul de stat, Ministerul Finanţelor Publice fiind autorizat să opereze modificările necesare pentru punerea în aplicare a acestor prevederi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu