ALERTA Coreea de Nord s-a razgandit: RUPE legaturile cu Coreea de Sud

Postat la: 17.05.2018 21:14

Coreea de Nord a transmis că nu va relua discuţiile cu Sudul până când nu vor fi rezolvate problemele dintre cele două ţări, scrie BBC.

Negociatorul şef nord-coreean, Ri Son-gwon, a catalogat autorităţile din Coreea de Sud ca fiind incompetente şi fără simţul răspunderii, conform agenţiei de stat KCNA.

Citește și: Halep are mare noroc: ‘Cadou’ oferit de viitoarea rivală

El a criticat, de asemenea, autorităţile din Sud pentru că au permis „unei mizerii umane”, făcând referire la un dezertor nord-coreean, să vorbească în Parlamentul de la Seul, scrie news.ro.

Coreea de Sud şi SUA efectuează exerciţii militare comune în peninsula coreeană în care sunt implicate aproape 100 de avioane de război. Coreea de Nord a numit în repetate rânduri aceste exerciţii ca fiind „o provocare” şi pregătiri pentru o invazie.

Citește și: Modificare despre care ar trebui să știe toți românii: Unde veți putea refuza să dați buletinul

Marţi, Coreea de Nord a anulat o întâlnire cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare coordonate de Sud împreună cu SUA şi a avertizat că summitul programat cu SUA ar putea să nu mai aibă loc dacă Trump insistă pentru dezarmarea nucleară unilaterală a Nordului.

Avertizarea statului sud-coreean vine după ce John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al SUA, a comparat Coreea de Nord cu „modelul Libia” de dezarmare nucleară.

Citește și: Dacia se laudă cu încă o victorie în Europa: Ce a reușit GIGANTUL

„Nu ne vom ascunde sentimentele de aversiune faţă de el”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Kim Kye-gwan, într-un comunicat.

Miercuri, Coreea de Nord a ameninţat că ar putea anula summitul programat pe 12 iunie, între liderul nord-coreean, Kim Jong Un, şi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, dacă Washingtonul va continua să ceară unilateral Phenianului să renunţe la arsenalul atomic.

În ultimele luni, Coreea de Nord a îmbunătăţit relaţiile cu Administraţia din Coreea de Sud, semnalând intenţia de a semna un tratat de pace.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu