Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_117bttp81odnskchktindoej40, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Alegeri prezidențiale - 181 de pacienti internati la Spitalul Judetean si 18 angajati ai unitatii sanitare au solicitat sa voteze

Alegeri prezidențiale - 181 de pacienti internati la Spitalul Judetean si 18 angajati ai unitatii sanitare au solicitat sa voteze

Postat la: 10.11.2019 16:07

Un număr de 181 de pacienţi, internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi 18 angajaţi ai unităţii sanitare, au solicitat să voteze duminică la alegerile prezidenţiale, în spital fiind adusă urna mobilă de la cele două secţii de votare la care este arondat.

Referentul de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a declarat, pentru AGERPRES, că, potrivit deciziei Biroului Electoral Judeţean, spitalul este arondat la două secţii de votare, iar din toate secţiile spitalului au fost depuse 181 cereri de către bolnavi şi 18 cereri de către personalul medical care lucrează duminică.

Bolnavii au completat o cerere scrisă prin care îşi exprimau dorinţa de a vota, la cerere fiind ataşată şi o adeverinţă care atestă faptul că sunt internaţi în spital.

Urna mobilă a fost solicitată şi la arestul IPJ Harghita, de o singură persoană, care are drept de vot, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gheorghe Filip.

De asemenea, în cursul zilei de duminică au votat la urna specială şi 123 de deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Datele publicate pe site-ul Biroului Electoral Central arată că la urna mobilă au votat şi 52 de locuitori din comuna Remetea, 24 din comuna Mădăraş, 18 din Siculeni , 17 alegători din Sânsimion, câte 16 din Porumbeni şi Corund, dar şi din alte localităţi ale judeţului.

Potrivit aceleaşi surse, în judeţul Harghita, prezenţa la vot este mai ridicată în mediul rural decât în mediul urban, spre deosebire de situaţia de la nivel naţional, unde s-au înregistrat mai mulţi votanţi la oraşe decât în sate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu