ALDE pornește ASALTUL! Cum au provocat Klaus Iohannis, USR și PNL violențele din Piața Victoriei

Postat la: 11.08.2018 12:54

Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea a declarat sâmbătă că actele de violență din Piața Victoriei sunt ”rodul unei campanii de instigare și de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL și USR, împreună cu președintele Iohannis”, scrie Mediafax.

”Evenimentele care au avut loc vineri seara în fața Guvernului sunt regretabile. Dreptul cetățenilor la liberă exprimare nu poate fi îngrădit, însă nu putem să fim de acord cu grupuri de agitatori și de persoane care au ca unic scop producerea de incidente. Actele de violență din Piața Victoriei sunt rodul unei campanii de instigare și de dezinformare care a avut loc în ultimele zile din partea PNL și USR, împreună cu președintele Iohannis. Este păcat că un protest pașnic al unor oameni care își exprimau opinia a fost confiscat politic și transformat într-o manifestație violentă, în urma căreia au avut de suferit sute de persoane, printre care și 35 de jandarmi care au necesitat îngrijiri medicale, 11 au fost transportați la spital, dintre care o femeie jandarm se luptă în acest moment pentru viața sa”, a declarat ANdrei Gerea, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a mai spus că actele de violență împotriva jandarmilor, actele de huliganism nu pot fi acceptate în nicio societate.

Citește și: FILMARE ȘOCANTĂ - Jandarm bătut cu bestialitate de un protestatar la mitingul diaspora

”Este condamnabil faptul că lideri politici, aici îi nominalizez pe Ludovic Orban, Dacian Cioloș, Dan Barna, care au stat în spatele protestului de vineri seara, dar chiar și președintele țării, sunt orbiți de conflictul politic și își dau girul pentru astfel de manifestări. Sper că, tratând lucrurile la rece, acești lideri politici iresponsabili, printre care și președintele, cel care deține și calitatea de președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, să realizeze gravitatea situației pe care au generat-o încurajând protestele, incitând oamenii și manipulând”, a adăugat liderul ALDE.

El a reiterat faptul că legitimitatea coaliției PSD - ALDE este dată în urma alegerilor.

”Am fost acuzați că la mitingul PSD – ALDE în Piața Victoriei au rămas gunoaie pe carosabil. Ei bine, vedem care sunt consecințele unui protest sprijinit de opoziție, de grupări al căror scop nu e altul decât a se lupta cu actuala guvernare: zeci de oameni în spital, 11 jandarmi răniți, sute de persoane care au avut nevoie de asistență medicală. Într-o democrație, legitimitatea pentru a guverna este dată prin vot exprimat în alegeri libere. Românii au ales în 2016 să își acorde sprijinul pentru partidele din coaliția PSD – ALDE, el fiind de altfel confirmat în repetate rânduri de sondajele de opinie. Voința românilor nu poate fi contestată și nici încălcată de lideri politici și de președintele țării. Așteptam ca președintele țării să își exercite atribuțiile de moderare la nivelul societății, nu să devină partizan cu protestatarii care au creat situația gravă de vineri seara, în urma căreia au de suferit sute de oameni, printre care și jandarmi care își făceau datoria și care se luptau pentru menținerea ordinii și apărarea oamenilor care manifestau pașnic. Protestul de vineri seara a fost confiscat politic de către partidele de opoziție. Refuz să cred că persoanele care au generat violențele din Piața Victoriei sunt români din diaspora. Partidele din opoziție și alți lideri politici au folosit românii din diaspora și protestul pe care l-au anunțat drept scut pentru a critica și pentru a ataca Guvernul. Deja sunt depășite anumite linii roșii în ceea ce privește bătălia politică, iar lucrurile pot degenera. Fac apel la responsabilitate în aceste momente din partea tuturor factorilor politici, a președintelui Iohannis, cel care este orbit de interesul său politic și de dorința de a câștiga un nou mandat.”, a conchis deputatul Andrei Gerea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu