Afganistan: Patru persoane au fost ucise si alte 14 ranite intr-un atac asupra unei piete

Postat la: 17.09.2017 13:55

Patru persoane au fost ucise şi alte 14 rănite duminică, la prânz, într-un atac asupra unei pieţe muzicale din Khost, o capitală provinciala instabilă din sud-estul Afganistanului, au declarat oficiali locali, citaţi de AFP, informează agerpres.ro


"Un dispozitiv declanşat de la distanţă prin intermediul unui telefon mobil a omorât patru persoane şi a rănit alte 14 într-o piaţă", a declarat Faizullah Khairat, şeful poliţiei din Khost, capitala provinciei omonime. 

Şeful Departamentului pentru Sănătate din Khost, Habib Shah Ansari, a confirmat bilanţul de "patru morţi şi mai mult de 12 răniţi, care au fost trimişi la spitale. 

Explozia s-a produs spre orele prânzului (07:30 GMT), când oamenii se grăbeau la piaţă pentru a cumpăra muzică şi casete video pentru a le descărca pe telefoanele mobile. 

Atentatul nu a fost revendicat, dar talibanii sunt foarte prezenţi în aceasta regiune de graniţă, care se învecinează cu zonele tribale din Pakistan, ce scapă controlului guvernului central din Islamabad. 

Insurgenţii islamişti au vizat în trecut pieţe şi magazine de muzică şi casete video, pe care le-au interzis, la fel ca pe orice altă formă de distracţie, pe când se aflau la putere la Kabul (1996-2001).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu