Adrian Oros, anunț uluitor: Agricultura bio este aproape inexistenta in Romania, doar 3%

Postat la: 16.01.2020 04:48

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, Adrian Oros a declarat miercuri că în România aproape că nu există procesatori de produse bio, activitatea de procesare ajunge până la 3%, anunță MEDIAFAX.

„Foarte puțini agenți economici în domeniul procesării, majoritatea doar în domeniul producției primare: 35% cereale, 25% culturi industriale, 21% fânețe și arbuști fructiferi 6%. Activitatea de procesare este aproape inexistentă, până la 3%”, a precizat ministrul la Digi 24.

Citește și: Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

Adrian Oros a mai spus că agricultura bio este realizată pe doar 365 de hectare în România, sunt 10.000 de operatori și 13 organisme de audit.

„Vrem să prindem sume mai consistente pentru acest domeniu de agricultură și industrie alimentară. Începutul este mai timid avem o creștere anuală de 9%, avem undeva cam 10.000 de operatori înregistrați, 13 organisme de inspecție și certificare pentru agricultura ecologică aprobate, cei care fac acest audit și suprafața sigur, pe care se face agricultură biologică în România, este undeva, destul de mică, 365 de hectare”, a declarat acesta.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu