Actorul Liam Neeson a fost premiat pentru contributia adusa Irlandei, dar si umanitatii

Postat la: 12.01.2018 20:55

Actorul irlandez Liam Neeson a primit o distincţie din partea preşedintelui Irlandei pentru rolul său în promovarea Irlandei şi pentru contribuţia adusă umanităţii, informează vineri Press Association. La primirea premiului, actorul, vizibil emoţionat, a dezvăluit că este precaut atunci când trebuie să ţină un discurs în public, anunţă Agerpres. ''Mi-e frică, în mod real, de a vorbi în public. Toată lumea spune 'o, eşti actor, ar trebui să fii bun la asta', însă nu este adevărat'', a spus Neeson.

Actorului i-a fost înmânat vineri Presidential Distinguished Service Award de către preşedintele Michael D Higgins, la reşedinţa oficială a acestuia în Dublin, cunoscută sub numele de Aras an Uachtarain. Premiul recunoaşte contribuţia deosebită a persoanelor de origine irlandeză care locuiesc peste hotare într-un număr mare de domenii, de la sport, la ştiinţă, acţiuni caritabile sau servicii sociale. Actorul a spus că este ''onorat'' şi ''foarte smerit'' şi că va continua să ''fie purtător de drapel pentru arta irlandeză'' şi pentru organizaţia UNICEF, din rolul său de ambasador.

Preşedintele Higgins l-a caracterizat pe actorul originar din Ballymena ca fiind ''un irlandez nemaipomenit din afara graniţelor ţării'' şi ''un laureat merituos'' al premiului. ''Am iniţiat premiul în 2012 pentru a onora irlandezii din afara graniţelor ţării care au adus o contribuţie importantă, nu doar pentru Irlanda, ci pentru umanitate în general''. ''Şi acesta este şi cazul lui Liam Neeson'', a adăugat preşedintele.

Actorul, care joacă în apreciatul film al lui Steven Spielberg, ''Lista lui Schindler'', este un susţinător înflăcărat al Teatrului liric din Belfast, unde şi-a început cariera, şi a Irish Arts Centre din New York, unde locuieşte în prezent. În ultimii ani, a sprijinit proiecte culturale irlandeze şi a acordat sprijin mai multor iniţiative pentru promovarea turismului irlandez.

De asemenea, a sprijinit campania UNICEF ''Believe In Zero'', atât în Irlanda, cât şi în Statele Unite, campanie care doreşte să aducă în atenţia opiniei publice situaţia critică a celor opt milioane de copii care mor înainte de împlinirea vârstei de cinci ani în fiecare an.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu