Acordurile de pace cu EAU si Bahrain reprezinta un moment 'istoric', susține Benjamin Netanyahu

Postat la: 15.09.2020 23:55

Semnarea acordurilor de pace cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain reprezintă un moment "istoric", a declarat premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, în cursul ceremoniei de la Casa Albă.

"Această zi reprezintă un moment istoric, vestind zorii păcii. Îi mulţumesc preşedintelui Donald Trump pentru spiritul decisiv de leadership. A mediat cu succes acordurile istorice de pace pe care le semnăm astăzi, o pace care are o mare susţinere în Israel, în Orientul Mijlociu, în America şi în întreaga lume", a declarat Benjamin Netanyahu, potrivit cotidianului Times of Israel, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj pentru părinți: ‘La școală copilul este în siguranță, riscul de îmbolnăvire este minim’

"Israelul cunoaşte bine preţul războiului. Eu ştiu preţul războiului, un coleg militar mi-a murit în braţe. (...) Această pace se va extinde la un moment dat, va include şi alte state arabe şi, în final, va pune capăt conflictului israelo-arab. În pofida multelor provocări şi obstacole cu care se confruntăm, să facem pauză un moment pentru a aprecia acest moment remarcabil", a subliniat Benjamin Netanyahu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu