Acest deceniu este cel mai cald din istorie! Avertismentul specialiștilor cu privire la schimbarile climatice: 'Daca nu luam masuri urgente...'

Postat la: 04.12.2019 09:55

Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid, informează site-ul agenției DPA, conform Mediafax.

„Suntem departe de a atinge țintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

ALERTĂ în Guvernul Orban: ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a SOMAT SGG să ceară urgent lămuriri de la OMV Petrom

„Dacă nu luăm măsuri urgente în privința schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârșitul acestui secol”, a adăugat acesta.

Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.

De asemenea, Organizația Meteorologică Mondială mai informează că, potrivit ultimelor studii, concentrația de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 și a continuat să crească anul acesta.

Delegați din aproape 200 de țări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice și despre modalitățile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu