Accidentul ministrului Bode: Al doilea dosar deschis impotriva SPP, preluat rapid de Scutea (surse)

Postat la: 16.09.2020 22:48

Accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a generat scandal şi indignare, însă a dispărut din atenţia opiniei publice în mai puţin de două săptămâni. Însă procedurile legale generate de accident sunt departe de a fi încheiate. Dacă dosar penal deschis în urma accidentului a fost luat rapid de procurorul general Scutea de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, procurorii militari au decis să deschidă un al doilea dosar.

Potrivit unor surse judiciare, după ce Scutea a preluat dosarul la PÎCCJ, procurorii militari au deschis un nou dosar, de această dată pentru omisiunea sesizării. Procurorul militar George Nica susţinea săptămâna trecută că SPP nu a raportat Parchetului Militar accidentul, deşi avea obligaţia să facă imediat acest lucru. Doar că şi acest al doilea dosar a fost preluat prin dispoziţie a procurorului general la câteva zile după deschidere, pentru a fi reunit cu primul dosar în care este cercetat accidentul propriu-zis.

Mai mult, după cum s-a aflat zilele trecute, procurorul George Nica, şeful secţiei judiciare din Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, purtător de cuvânt al instituţiei şi cel care a avut în instrumentare o zi dosarul accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode este cercetat, în urma unui control dispus de procurorul general, Gabriela Scutea, pentru declaraţiile făcute, miercuri, 9 septembrie 2020, în emisiunea „Marius Tucă Show”, de pe Aleph News.

Accidentul de circulaţie produs de un autoturism Volkswagen Touareg al Serviciului de Protecţie şi Pază, un subofiţer SPP şi în care a fost implicat şi ministrul Lucian Bode a avut loc la începutul lunii septembrie, în comuna Drăganu, judeţul Argeş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş şi imaginilor publice apărute, „s-a stabilit că maşina ministrului Bode circula pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, în condiţiile efecturării unei depăşiri neregulamentare”.

„În urma evenimentului rutier au fost răniţi şoferul primei maşini şi o pasageră din al doilea autovehicul - o femeie de cetăţenie poloneză. Şi şoferul acestei maşini este tot de cetăţenie poloneză”, a comunicat Poliţia Judeţeană Argeş, subofiţerul SPP fiind transportat la spital.

Ulterior, preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat că accidentul în care a fost implicat ministrul Bode „cu greu poate fi comparat cu accidentul în care a fost implicat fostul ministru Gabriel Oprea”, vicepremierul Raluca Turcan a spus că ministrul Bode „stătea de bancheta din spate, dormea şi practic nu are nicio vină în generarea accidentului” iar ministrul Bode a susţinut că „demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet, mă odihneam pe bancheta din spate, regret nespus acest incident”.

Pe 3 septembrie 2020, la 5 zile după accident, dosarul a fost preluat de la Parchetul Judecătoriei Piteşti de către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. A doua zi, pe 4 septembrie 2020, din dispoziţia Procurorului General al României, Gabriela Scutea, dosarul fost mutat din nou, de data asta la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General, acolo unde este instrumentat în prezent.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu