A inceput slujba la Manastirea Nicula. Mii de credincioși inconjoara biserica in genunchi

Postat la: 15.08.2019 09:31

A început slujba oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și de mitropolitul de Rwanda și Burundi, IPS Innocentios Byakatonda, la Mănăstirea Nicula. Mii de credincioși înconjoară biserica în genunchi. Mulți au înnoptat în corturi sau sub cerul liber, pe ploaie, potrivit Mediafax.

Sfânta Liturghie este oficiată pe altarul de vară din curtea mănăstirii mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, și de mitropolitul de Rwanda și Burundi, IPS Innocentios Byakatonda.

Mii de credincioși înconjoară biserica în genunchi sau se roagă la Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Credincioșii cred că dacă înconjoară de trei ori biserica și își pun o dorință, aceasta se va împlini.

Mulți pelerini au înnoptat în corturi sau sub cerul liber, pe ploaie.

La ceremoniile dedicate Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din județul Cluj sunt așteptate peste 75.000 de persoane.

Citește și: Constantin Brâncoveanu, 305 ani de la execuția care l-a consacrat ca martir, pe 15 august 1714

O procesiune, în fruntea căreia s-au aflat mitropolitul Clujului și mitropolitul de Rwanda și Burundi, a ajuns miercuri la mănăstire, după ce participanții au parcurs pe jos distanța din Gherla până la Nicula.

Călugării de la mănăstire au pregătit pentru pelerinii care vor veni din întreaga țară 15.000 de sarmale și felii de cozonac.

Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care vin pelerinii să se roage, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, iar în anul 1699 aceasta a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

O parte din moaștele episcopului Iuliu Hossu, recent beatificat, au fost duse la Nicula în cadrul unei procesiuni care a avut loc miercuri și în fruntea căreia s-a aflat episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu