61 de migranți sirieni au fost salvați in largul coastelor Ciprului

Postat la: 14.06.2018 17:54

O ambarcaţiune cu 61 de sirieni la bord a fost salvată în largul Ciprului, a anunţat joi poliţia cipriotă.

Potrivit poliției, ambarcațiunea provenea din Turcia și la bord erau 53 de bărbaţi, o femeie şi şapte copii care au fost duşi într-un centru de primire din apropiere de capitala Nicosia, după ce au fost supuşi unui control medical. Migranții au plătit unor traficanţi 2.000 de dolari (circa 1.700 de euro) de persoană pentru a ajunge la bordul acestei bărci de pe coastele Turciei iar un bărbat in vârstă de 49 de ani a fost arestat, fiind suspect de trafic de persoane, conform poliției cipriote.

Situat la doar 100 de kilometri de coastele siriene, Cipru nu s-a confruntat cu un val masiv de refugiați precum Turcia si Grecia. Totuși, din 2014 peste, 1.700 de migranţi au ajuns pe coastele Ciprului la bordul unor ambarcaţiuni iar autorităţile acestei ţări cu o populaţie de un milion de locuitori trag un semnal de alarmă în faţa numărului tot mai mare de cereri de azil.

Conform cifrelor ONU, Cipru se situează pe poziţia a patra între ţările din UE în privinţa numărului de cereri de azil pe cap de locuitor, relateaza agerpres.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu