39 de combatanți au fost uciși in confruntarile de noaptea trecuta din nord-vestul Siriei

Postat la: 16.01.2020 10:40

Confruntări armate intense între forţele regimului sirian şi combatanţi jihadişti, în provincia siriană Idleb (nord-vest), s-au soldat cu cel puţin 39 de morţi în rândul beligeranţilor, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturolor Omului (SOHR), relatează AFP, potrivit news.ro.

Regimul şi aliaţii săi au recucerit două sate, în avansarea lor către oraşul strageic Maarett al-Numan, potrivt ONG-ului, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Aviaţia rusă a bombardat miercuri mai multe oraşe din regiunea Idleb, ultimul bastion rebel şi jihadist în nord-vestul ţării, la două zile după intrarea în vigoare a unui armistişiu încheiat între Moscova şi Turcia, potrivit unor martori şi insurgenţi citaţi de Reuters.

Potrivit unor locuitori, cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un raid aerian asupra uneipieţe din Idleb.

Citește și: SURSE - PNL pregătește o mutare care va provoca CUTREMUR în politică: liberalii trec la saltele

Salvatori au anunţat că trei civili au fost ucişi în alte localităţi.

”Raidurile aeriene ale Rusiei au rupt două zile de calm relativ care au dat un pic răgaz locuitorilor, bombardaţi zilnic”, a declarat Mohamad Rachid, un activist contactat de Reuters.

Moscova îi acuză pe jihadişti că vizează populaţia civilă în sectoare aflate sub controlul Guvernului sirian în ”zona de dezescaladare” creată în 2018 de Rusia şi Turcia în regiune.

Reluarea bombardamentelor ruso-siriene în ultimele săptămâni s-a soldat cu cel puţin 300.000 de persoane deplasate în provincia Idleb, potrivit ONU.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu