24 de morti in urma unui accident de autobuz, provocat de revarsarea unui rau, in Maroc

Postat la: 13.09.2019 18:56

Accidentul de autobuz, provocat de revărsarea unui râu în urma inundaţiilor care au afectat sud-estul Marocului, s-a soldat cu 24 de morţi, potrivit unui nou bilanţ oficial prezentat vineri, informează AFP, potrivit Agerpres.

Autobuzul s-a răsturnat la traversarea unui pod în apropierea unui sat din provincia Errachidia în urma inundaţiilor provocate de ploile torenţiale, au precizat autorităţile locale, care raportaseră luni 17 decese.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

Între timp, echipele de salvare au descoperit cadavrele a alţi şapte pasageri, dintre care cinci vineri, au adăugat autorităţile.

Dat dispărut iniţial, şoferul a fost găsit şi transportat luni la spitalul din Errachidia. Potrivit autorităţilor, problema posibilei sale responsabilităţi se află în centrul anchetei judiciare deschise în acest caz.

Accidentul s-a soldat şi cu rănirea, în grade diferite, a circa 30 de persoane.

Citește și: EXCLUSIV Tribunalul București spune că ministrul Justiției a încălcat legea

Marocul a fost afectat recent de o serie de furtuni violente, care au provocat o viitură de amploare pe un teren de fotbal din regiunea Taroudant (sudul ţării), urmate de inundaţii soldate cu importante pagube materiale în mai multe localităţi.

Situată la marginea deşertului, regiunea Drâa-Tafilalet, unde se află provincia Errachidia, este afectată de fenomene climatice extreme, cu secetă şi viituri şi o topografie accidentată care accentuează amploarea inundaţiilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu