22 de localitați din șase județe ale țarii au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore

Postat la: 17.05.2019 09:39

Un număr de 22 localități din șase județe ale țării, respectiv Bistrița-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Teleorman, au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Ploile abundente, scurgerile de pe versanți și viiturile rapide au produs efecte în județele Bistrița-Năsăud, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș și Teleorman, fiind afectate 22 de localități.

Misiunile derulate au vizat evacuarea apei din 73 de subsoluri și beciuri, 30 de gospodării, 17 case și 4 obiective sociale. Nu au fost înregistrate victime în rândul cetățenilor.

De asemenea, din cauza existenței riscului de revărsare a râului Luț, pentru protecția populației și a locuințelor din localitatea Voivodeni (MS), salvatorii și autoritățile locale au acționat pentru ridicarea unui dig de protecție din saci de nisip.

În total, peste 3.200 de pompieri militari din zonele aflate sub avertizări au intervenit în sprijinul populației.

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari monitorizează situația.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu