140 de ani de inchisoare pentru o mana de constanteni! Date din ancheta procurorilor (video)

Postat la: 16.09.2020 22:47

  • Patru dintre cei opt inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi indivizi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.
  • Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Intro
Opt bărbați, domiciliaţi în localitățile Ciobanu şi Hârşova, județul Constanţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie, au fost condamnați ieri, în total, la peste 140 de ani de închisoare. Decizia aparține Tribunalului Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Date din ancheta procurorilor

La data de 25 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei opt inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie.


Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, următoarele aspecte:


În cursul anului 2017, patru dintre cei opt inculpați au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.


Astfel, în noaptea de 20/21.11.2017 inculpaţii (...) au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, jud. Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 03/04.12.2017, împreună cu inculpatul (...), au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 lei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu