Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_mpltbm63mqncml14trphj45h14, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
USR, solicitare incredibila către votanți. Cine răspunde dacă se întâmplă asta?

USR, solicitare incredibila către votanți. Cine răspunde dacă se întâmplă asta?

Postat la: 25.07.2020 12:20

Este incredibil ce a făcut astăzi partidul "schimbării" din România. Ce efect catastrofal ar avea.

USR Sector 1 (dar și filialele din alte sectoare) luptă cu primarii în funcție cu mâinile murdare. Un mesaj care îndeamnă la fals în acte a fost publicat pe pagina de socializare. Unul NEASUMAT! După ce și-au dat seama de greșeala făcută, au editat mesajul care îndemna românii să-și facă viză de flotant în respectivul sector pentru a scăpa, în cazul Sectorului 1, de Daniel Tudorache. Oamenilor le-a fost adusă la cunoștință și informația că viza de flotant poate fi făcută chiar și în ziua votului.

Însă, conform legii: "Reședința se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară."

Dacă instanța constată însă că mențiunea din actul de identitate privind reședința s-a efectuat în baza unui document, "care ulterior a fost anulat, s-a constatat că era nul, fals ori falsificat, această mențiune este nulă de drept". În acest caz, autoritatea care a constatat nulitatea mențiunii comunică serviciului public comunitar de evidență a persoanelor situația intervenită, conform legii. "Nulitatea mențiunii poate fi constatată de instanța de judecată, din oficiu ori ca urmare a sesizării D.E.P.A.B.D., a serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori a persoanelor interesate." mai precizează OUG 97/2005.

Autoritățile locale au datoria să verifice informațiile în 14 zile, astfel că nu ar fi greu pentru nicio autoritate să constate falsul. Întrebare e ce se întâmplă dacă un primar a fost ales cu voturi în baza unor acte false?

Situația sugerată astfel de USR poate avea urmări grave, iar cel care va răspunde nu va fi partidul. Vorba "nu puteți voi vota cât putem noi fura" nu ar mai trebui să fie motto-ul niciunul partid politic, iar astfel de acțiuni pe scena publică - Facebook-ul fiind spațiu public- ar trebui nu susținute, ci blamate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu