Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_qg1hfgpno44a9rtm6ls2o31236, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Traian Băsescu, către Ludovic Orban: "Ori măsuri concrete, ori «hasta la vista baby»!" - Newstandard

Traian Băsescu, către Ludovic Orban: "Ori măsuri concrete, ori «hasta la vista baby»!" - Newstandard

Postat la: 13.07.2020 10:06

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, premierului Ludovic Orban că are toate instrumentele legale să ia măsuri concrete împotriva pandemiei, făcând referire la documente internaţionale.

Traian Băsescu a postat, duminică seară, un mesaj pe Facebook, intitulat "Dragă Orban, călătorului îi şade bine cu drumul...".

"România a semnat un Tratat Interguvernamental transpus în legislaţia română (...), care transpune Regulamentul Internaţional de Sănătate şi dezvoltă la nivel european un sistem de alertă pentru lupta împotriva transmiterii epidemiilor şi pandemiilor şi care este parte a sistemului global coordonat de OMS. Ai deci şi un Tratat Interguvernamental şi o Decizie a Parlamentului European şi a Consiliului, privind ameninţările tranfrontariele grave pentru sănătate. Aşadar, ai toate instrumentele legale să acţionezi pentru diminuarea efectelor pandemiei COVID-19. Dacă o faci sau nu, depinde doar de tine, instrumentele legislative le ai", a scris Băsescu.

Potrivit acestuia, "toate documentele de reglementare, fie că sunt europene, fie că sunt naţionale sau ţinând de ONU, ca Tratat Interguvernamental, asigură elementele esenţiale şi obligatorii de punere în aplicare a mecanismelor de luptă împotriva epidemiilor şi pandemiilor".

"Tu şi Guvernul, dispuneţi de toate mijloacele legale pentru protejarea propriului popor de epidemii şi pandemii şi în acelaşi timp aveţi obligaţii majore faţă de comunitatea internaţională. Nu mai sta inutil la mâna PSD-ului, care nu face decât un joc de extindere a pandemiei în populaţia ţării. ACŢIONEAZĂ! Dacă nu, «hasta la vista baby»! Vezi titlul", i-a mai transmis Băsescu premierului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu