Raluca Turcan: Moţiunea anunţată de PSD nu ar trebui să treacă. Matematica e în defavoarea lor

Postat la: 21.01.2020 09:32

Raluca Turcan a afirmat că moţiunea de cenzură a PSD nu ar trebui să treacă de Parlament, pentru că matematica este în defavoarea social-democraţilor. Vicepremierul a adăugat că Guvernul mai are în vedere două, chiar trei asumări de răspundere, astfel încât să poată fi declanşate anticipate.

„Angajarea răspunderii înseamnă că ne punem mandatul pe masă, că Guvernul riscă totul pentru un proiect pe care oamenii îl aşteaptă. În momentul de faţă, moţiunea pe care PSD o anunţă nu ar trebui să treacă, matematica este în defavoarea lor. Ne dorim ca această moţiune să ducă la alegerea primarilor în două tururi, adică să nu treacă. Evident că, după această angajare de răspundere, mai avem în vedere cel puţin două, chiar trei, în funcţie de cum evoluează dezbaterile în Parlament, astfel încât să ajungem la alegeri anticipate", a declarat Raluca Turcan, luni seara la postul de televiziune Realitatea Plus.

Ea a mai spus că Executivul îşi asumă răspunderea şi îşi pune mandatul pe masă, însă programul de guvernare va fi dus la îndeplinire până la ultimul punct.

„Ne asumăm răspunderea şi ne punem mandatul pe masă pentru nişte proiecte foarte importante. Dacă ne trec proiectele, foarte bine, ne îndeplinim programul de guvernare, tot angajamentul. Şi veţi vedea că avem un asemenea plan bine pus la punct. Dacă acest guvern nu cade, programul de guvernare va fi îndeplinit până în ultimul punct", a completat Turcan.

Vicepremierul a precizat că PNL nu va vota niciodată o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, acesta fiind modelul PSD, nu al liberalilor.

Referitor la alegerile parlamentare anticipate, Raluca Turcan a explicat că există o dată limită până la care ele trebuie declanşate, pentru a putea fi organizate. Vicepremierul nu a precizat care ar fi data limită.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că semnăturile strânse pentru moţiunea de cenzură nu reprezintă un acord politic iar pentru ca Executivul să fie demis mai este nevoie de maxim 7 voturi.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu