PSD depune azi un proiect de lege care suspenda ratele bancare pentru firme si cetateni, tot anul 2020

Postat la: 19.03.2020 13:23

PSD a anuntat ca va depune, joi, in Parlament, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme si populatie, pana la finalul anului 2020.

Masura ar fi valabila pentru creditele bancare contractate pana pe 19 martie inclusiv. "Parlamentarii Partidului Social Democrat vor depune, joi, in Parlament un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligatiilor de plata catre banci in ceea ce priveste creditele si dobanzile aferente.

Masura este valabila atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice si se aplica tuturor creditelor bancare contractate pana la data de 19 martie 2020, inclusiv. Suspendarea ratelor bancare va opera pana la finalul anului 2020. Durata contractuala se va prelungi corelativ", anunta social-democratii, intr-un comunicat.

Partidul condus de Marcel Ciolacu mai transmite ca masurile anuntate de Guvern pentru sprijinirea economiei "sunt mai degraba masuri de tatonare, care nu raspund nevoilor urgente ale firmelor si populatiei". "Guvernul trebuia sa ia masuri curajoase, ferme si clare de sustinere a populatiei si a mediului de afaceri. Am vazut, in schimb, multa sovaiala si o lipsa totala de reactie rapida.

Suntem intr-o lupta contracronometru. Mai tarziu va fi prea tarziu. Suspendarea platii ratelor bancare este o masura de sprijin a populatiei in confruntarea cu criza economica generata de epidemie si solicitata de tot mediul de afaceri", a declarat Ciolacu, citat in comunicat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu