Pedelistul Stamule marchează 9.000 de euro lunar de la stat. Desi falit în business-ul privat, el da lecţii de afaceri!

Postat la: 09.06.2020 08:20

Tănase Stamule, consilier de stat al premierului Ludovic Orban, s-a căpătuit în mai puţin de trei ani. După cum scrie pe blogul său, incă de mic visa să aibă funcţii.

Dacă în afaceri a arătat că nu ştie decât să lucreze pe pierderi, odată ce a intrat în politică şi a devenit sfetnic al premierului, s-a împlinit. Are un salariu de 16.000 de lei de la Guvern. Mai saltă lunar, 11.000 de lei de la Facultatea de Administrarea Afacerilor, din cadrul ASE, unde este prodecan. Pentru că veniturile nu-i ajung, mai capătă încă 8.000 de lei pe lună, drept indemnizaţie. Şi pentru ca masa consilierului să fie bogată, având mână lipicioasă la bani, mai deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al IPROCHIM, unde, potrivit unor surse liberale, ar mai obţine 7.000 de lei. În total frumoasa sumă de 42.000 de lei, aproape 9.000 de Euro, numai de la stat.

Plecat de jos, Tănase Stamule s-a făcut "mare" în doar 10 ani. E din Constanţa. Învăţat de mic cu business-urile care nu merg, s-a angajat ca cenzor la "Nei Co Group", firma pedelistului Costache Canacheu. Ca cenzor lua 200 de lei, anual. Nu avea în 2010 o stea norocoasă, dacă nu l-ar fi cunoscut pe Canacheu, el venind de pe tabăra Stavrositu. Administra un bar alături de tatăl său pe firma Stamuly Trade. Zero angajaţi. Închisă în cele din urmă. Era asociat unic la Liundari SRL, tot pe pierderi. Tenace şi perseverent, a reuşit să obţină de la maestrul său, Costică Canacheu, 10 procente din firma Armânamea Media SRL, o altă firmă cu pierderi constante, raportate la venituri, conform datelor fiscale.

Poate că personajul nu ar fi fost interesant pentru media dacă nu bătea el cu bună ştiinţă la uşa tuturor televiziunilor, prezentându-se profesor de managmentul afacerilor şi candidat la Primăria sectorului 1, unde este şi consilier pe lista PNL. Dacă în trecut se ocupa cu promovarea Comunităţii Aromânilor, venit la Bucureşti s-a bucurat de o bursă a Fundaţiei Konrad Adenauer, conform declaraţiei de avere din 2017. Acum, fratele său, Stere, e director de programe la fundaţia germană.

Pentru că cele mai bune afaceri sunt cu statul, a demarat două proiecte POSDRU, din bani europeni, cu Universitatea de Vest din Timişoara. A făcut, la fel ca Dan Barna, un alt emul al lucrului cu statul bine făcut, un hub de scris proiecte pentru firmele mici. Numai că odată ajuns la guvern a uitat de acestea, spunând că IMM Invest e pentru bănci şi pentru firmele medii. In 2019, s-a căsătorit cu aleasa inimii, angajată la Curtea de Conturi. La nunta de anul trecut a bătut recordul de daruri cash al Alinei Gorghiu, care a luat 100.000 de euro încasaţi la botezul copilului. Stamule s-a ales cu 130.000 de euro.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu