Nicușor Dan a fost validat de instanță la Primăria Capitalei, la o lună de la alegerile locale

Postat la: 26.10.2020 15:32

Mandatul lui Nicușor Dan de primar general al Capitalei a fost validat luni de Curtea de Apel București, decizia fiind definitivă. Instanța a respinsc ca fiind tardive cele 52 de apeluri depuse de reprezentanți PSD prin care era contestată validarea mandatului lui Nicușor Dan. Nicușor Dan spunea că joi sau vineri, cel târziu, va fi instalat la Primăria Capitalei.

El a afirmat că este "o oarecare confuzie", pentru că multă lume are impresia că el este primar de o lună, timp în care însă nu a avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, care va rămâne până joi, vineri, când Nicușor Dan speră să fie instalat. "Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci", a subliniat el.

Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

El a spus că în cele 52 de sesizări (apeluri) depuse de foști sau actuali consilieri PSD la decizia instanței de validare a mandatului său de primar sunt invocate "motive ridicole", vorbindu-se de fraudă electorală "în același stil conspiraționist cu care PSD ne-a obișnuit în ultimii ani", iar acestea sunt copy-paste, având toate inclusiv aceleaşi greşeli gramaticale. "Se cere nici mai mult nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă vine să credeţi", a afirmat Nicușor Dan.

Primarul ales al Capitalei a mai susținut că "în mod deliberat" se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni, prin întârzierea preluării mandatului său, din cauza contestațiilor. "În mod deliberat se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciul de încălzire, tocmai pentru ca, în stilul binecunoscut, PSD să dea vina pe noua administrație că nu e în stare să rezolve problemele orașului", a spus Nicușor Dan.

Întrebat ce înseamnă o iarnă grea, Nicușor Dan a răspuns: "Bucureștiul va avea trei mari probleme în zilele imediat următoare: criza medicală, criza căldurii și apei calde și criza financiară. Când am vorbit de iarna grea, m-am referit la criza căldurii și apei calde, pentru că acolo este nevoie de niște măsuri preliminare, de stocuri de materiale pentru intervenții de urgență, de pregătirea unor echipe de intervenții și nu am informații că lucrurile acestea se întâmplă".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu