În plină criză instituțională, Parlamentul rămâne în vacanță

Postat la: 01.08.2019 09:45

În plină criză instituțională, Parlamentul rămâne în vacanță. Este instituția care nu mișcă niciun deget în cazul tragediei din Caracal. Aleșii sunt în vacantă și iau în calcul sa fie convocat Parlamentul în sesiune extraordinara abia săptămâna viitoare și atunci doar de formă.

Potrivit constituției, dacă Guvernul adoptă o ordonanță de urgență, Parlamentul trebuie convocat în sesiune extraordinara. Însă este suficient sa fie convocată doar conducerea Senatului și Biroul Permanent pentru adoptarea ordonanței. Și asta au de gând sa facă.Din conducerea Senatului fac parte câțiva senatori. Ceilalți senatori și deputații rămân în continuare în vacante.

Opoziția cere doar public convocarea de urgență a unei sesiuni parlamentare, dar nici ea nu mișcă un deget în acest sens. Ar putea fi convocat Parlamentul și de ei.

Potrivit regulamentului, Camera Deputaţilor se întruneşte şi în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a Biroului Permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu