Florin Roman, deputat PNL: Legea Alexandra - închisoare pe viața, fără eliberare condiționata pentru criminali psihopati

Postat la: 05.08.2019 18:36

PNL solicita convocarea de urgentă a Parlamentului pentru adoptarea legii, care sa facă modificările legislative necesare pentru ca tragedii ca cea de la Caracal sa poata fi prevenite, iar criminalul sa plătească.

"Legea Alexandra" înseamnă in primul rând introducerea detenției pe viața pentru criminali feroce, care ucid minori, femei însărcinate, după modelul sârbesc in cazul Tijana. Apoi adoptarea legii pe care am propus-o ca criminalii, tâlharii, violatorii și pedofilii sa nu mai beneficieze de eliberare condiționata.

"PNL propune și dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false la 112. O alta prioritate legislativă o reprezintă restricționarea comercializării cartelelor prepay neidentificabile. Fără aceste minime intervenții legislative imediate, nimic nu se schimba. Criminalul Dincă poate scapa de pușcărie, in 7-8 ani, in baza regimului compensatoriu adoptat de guvernul PSD-ALDE. Și azi și mâine, noi criminali, violatori și tâlhari ies din pușcăriile românești și pot genera noi drame. Am cerut același lucru in ianuarie, după crima de la Mediaș și s-au făcut ca ploua. Acum a apărut Caracal... mâine cine știe? Nimeni nu mai este in siguranța pe strada. Frica a pus stăpânire pe oameni. ", declara Florin Roman, vicepresedinte PNL.

"Schimbarea miniștrilor, comandantilor, șefilor de inspectorate și de arme nu este decât un exercitiu de imagine! Un plan cinic pentru ca ura sa nu ajungă la Viorica Dancila! Așa nu se mai poate! Intervenția legislativă este urgentă și necesară! Solicit președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu și președintelui PSD, Viorica Dancila sa cheme Parlamentul in sesiune extraordinara încă de mâine pentru adoptarea "legii Alexandra"! Sunt deja 50.000 de romani care au semnat pentru noua lege. Dacă nu veți face asta, veți fi complici la fiecare crima, viol, tâlhărie pentru ca susțineți infractorii care ne ataca copiii și femeile pe strada!", mai spune Roman, deputat liberal de Alba.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu