Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi la Palatul Parlamentului. Ce se discută

Postat la: 23.08.2019 09:58

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte astăzi la Palatul Parlamentului, cu o zi înaintea Congresului extraordinar al partidului, în cadrul căruia urmează să fie validat candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

Pe 23 iulie, în cadrul unei alte şedinţe, CExN al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

Reuniunea, programată să înceapă la ora 12:00, are ca subiect central pregătirea Congresului extraordinar de sâmbătă, au precizat surse social-democrate, pentru Agerpres.

Printre subiectele de discuţie de astăzi se mai numără chestiunile organizatorice privind Congresul PSD de sâmbătă şi proiectele politice ale partidului, dar şi propunerile de miniştri pe care liderul PSD urmează să i le trimită preşedintelui Klaus Iohannis, conform Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vinerea trecută, că va trimite săptămâna aceasta propunerile pentru noii miniştri preşedintelui, după o discuţie în Comitetul Executiv Naţional. Liderul PSD a mai spus că va transmite şefului statului şi propunerea pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice, unde interimar este Eugen Teodorovici.

Surse din interiorul PSD au declarat, pentru Mediafax, că Viorica Dăncilă îl va propune pe Mihai Fifor la Interne, după finalizarea perioadei de interimat. De asemenea, PSD se gândeşte la un înlocuitor al lui Mihai Fifor la parteneriate strategice.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu